replica uhren replica uhren omega replica uhren watches replica watches replica. fake watches cartier replica watch. panerai fake replica cartier. cartier replica watch replica cartier watches. cartier replica watches watches replica. hublot replica watches watches replica. replica hublot fake tag heuer watches.

Nyheter

Hva skjer på våre treninger?
Vi får ofte spørsmål om hva som skal skje på treningene!

Et spørsmål som kommer oftere enn andre er hvordan vi skal ha det på treningene. Skyter vi 100 baller opp i lufta og sier "frilek!" eller skal vi ha velorganiserte treninger?

Svar: Velorganiserte treninger.

Vi skal nå fortelle litt mer om hvordan en treningsdag ser ut og hva som skal skje. Her forteller vi også litt om våre tanker rundt barnefotball.

Det er mange grunner til at norske fotballspillere - i gjennomsnitt - ikke har like gode basisferdigheter/grunnteknikk som fotballspillere i mange andre land. Fotballsfo mener ikke at man har løsningen på dette, men vi kan kanskje hjelpe til litt, uten at dette skal gå utover breddekonseptet og inkluderingen når det gjelder barnefotball.

Ett av probleme er tid. Ett annet er anlegg. Ett tredje er organiserte treninger. Alt dette er faktorer som gjør at det tar lengre tid å utvikle sitt eget talent i fotball. På fotballsfo har vi litt mere tid, vi har bra anlegg og vi har gode organiserte treninger med kvalifisert personell.

Et typisk eksempel på de nevnte utfordringer er en klubb som kanskje klarer 1-2 fellestreninger i uka med barna. Med så begrenset tid og plass så velger man naturlig nok å bruke denne tiden til spilling. Dette er forståelig.

På fotballsfo kan vi i tillegg til tradisjonell spilling gjøre mye annet. Vi vil legge inn faste rutiner og drilling av øvelser som gjør at barna øker mestringsgraden av fotballspillet. Vi mener at barna vil ha økt glede av å lære seg de forskjellige utfordringene; mestring øker treningsviljen! Dette gjelder for alle ferdighetsnivåer; barn har forskjellige mestringskurver og det er viktig at alle får prøve og feile uansett nivå. Alle må få lov til å ha det morsomt.

Basisteknikk med ball, koordinasjon av kropp og ben, lære seg å vende med ball, hurtigere orientering før og etter mottak av ball, pasningsteknikk, skuddteknikk, taktiske aspekter med spillet, er bare noe av det vi kan hjelpe barna med. Og igjen, alle er forskjellige, noen vil bruke lengre tid enn andre i en læringsprosess og hva slags øvelser man driller inn er også til en viss grad avhengig av alder.

Vi kommer derfor til å dele inn barna i grupper etter ferdighetsnivå, slik at alle føler at de er en del av noe de selv mestrer. Vi vil også blande spillere i forskjellige grupperinger, slik at barna får litt variasjon i hvem de er sammen med. Vi ønsker å holde et noenlunde fast mønster uten å bli for statiske. Barna har også ønsker og meninger, det er viktig at vi klarer å lytte til dette. Noen barn har et brutalt og kompromissløst konkurranseinstinkt, andre igjen bryr seg lite om man vinner, taper eller ikke klarer å utføre en øvelse like bra som kameraten.

En av våre viktigste oppgaver blir å informere barna om hvordan vi ønsker å ha det på treningene slik at de forstår hvorfor ting er som de er. Vi må også hjelpe dem til å forstå at grunnen til at vi trener er fordi vi ønsker å bli litt bedre til å spille fotball; det er lov å gjøre feil!

Disse tingene er viktig å presisere fordi selv om vi ikke skal dyrke fram et knallhardt konkurransemiljø så klarer vi ikke å lure barna; de elsker å konkurrere! Og det skal de få lov til, så lenge vi øver på å være ydmyke i seier og rause i tap. Det er ikke sikkert dette blir så lett å lære bort hver dag, men det blir mentaliteten vår og den prøver vi å dyrke på hver trening.

Da er det ikke sikkert vi klarte å besvare alle spørsmål, men vi håper vi besvarte noen.

Publisert 14.05.2013 Skriv ut artikkelen Bookmark and Share

Reporter :  admin
Source : 


  • x

Påmelding
Gå hit for alle påmeldinger

 

Klikk her

Kontakt
Gå hit for all kontaktinfo

 

Klikk her